New Moon!

Jag och Tilda såg New Moon igår! Den var jättebra! Många har sagt att den var lite tråkig och så men jag tyckte den var jättebra. Bättre än Twilight. Jacob Black, eller Taylor Lautner som han egentligen heter, är såååå snygg!
Haha, ni skulle höra suset och alla långa woooow, som hördes i salongen när han tog av sig tröjan för första gången! Så snygg, asså!







Det var en bra dag, igår. Till skillnad från idag, då vi både hade kökstjänst och tog spruta!
Inte så kul, direkt. Nu måste jag också skriva novell, vilket jag inte orkar. Hela min arm är helt öm, jag har ont i huvudet och jag har absolut ingen fantasi! Min novell kommer förmodligen bli väldgt tråkig, eftersom jag har skrivit mer än en sida, utan någon speciell handling. Jättebra...

Men nu får jag väl fortsätta skriva lite. Det är väl lika bra. Den ska ju vara färdig på fredag.

Ha det bra, hoppas att det går bättre för alla novell-skrivare!

/Rebecka <33

Alla som inte har sett New Moon, måste göra det! Den var jättebra! :D

Hallå där alla sjuklingar!

Nu tänkte jag bara passa på att hälsa till alla sjuklingar där hemma. Jag mår ju som sagt bättre nu (det var inte svininfluensan). Men tyvärr är min lilla lillasyster sjuk, förmodligen någon influensa. Yippie! Och nu är det såhär att vi ska ta sprutan i skolan på onsdag, och det kan dröja 3 veckor innan vaccinet fungerar helt. Så man får väl försöka vara frisk tills dess då.
Nu hoppas jag bara att alla sjuklingar blir friska. Så jag skulle vilja hälsa och ge många stora kramar till Emma, Seyma och Malin som varit sjuka sjukt länge nu. Vi saknar er jättemycket i skolan. Ni kan inte bara lämna oss sådär! Så jag hoppas ni blir bättre snart.

Krya på er, hörni!

Många kramar till er! <333

/Rebecka

Svininfluensan?

Jo, just det. Nu när jag har vart hemma har jag vart tvungen att gå till vårdcentralen två gånger, och första gången var nästan lite rolig. Jo, alla läkare var ju rädda att jag skulle ha svininfluensan, så jag och mamma fick först inte gå in i byggnaden, utan fick vänta i bilen på att en sjuksköterska skulle komma och hämta oss. När hon kom fick vi gå in bakvägen in i ett rum som såg ut som en källare. För att jag inte skulle hosta och smitta alla andra patienter som befann sig typ två våningar över oss, var jag tvungen att hosta i en bit papper! Sen när läkaren kom in var han helt inplastat! Jag skojar inte! Såg jättetöntigt ut!
Dan efter behövde jag i alla fall inte gå igenom allt det där, utan kunde gå in den vanliga vägen. Det var bara för att alla läkare utan en var på en kurs, så det var inte många patienter där. Det kändes så töntigt. Är alla så rädda för svininfluensan? Dessutom var det ju ändå ingen som trodde att jag hade det! Nu tror man att jag har lunginflammation istället! Bestäm er! Jag bryr mig liksom inte, bara jag blir frisk! Idag kanske vi får tillbaka proverna som talar om i fall jag har svininfluensan eller inte, men förmodligen är det lungorna! Huvudsaken är i alla fall att jag mår bättre. Resten bryr jag mig inte så mycket om!

/Rebecka <3


Äntligen bättre!

Nu har jag varit sjuk i över en vecka, och börjar äntligen må bättre! Det är så tråkigt att vara sjuk! Det jobbiga var att jag aldrig trodde jag skulle bli bättre, jag mådde liksom bara sämre och sämre för varje dag i fem dagar! Det var inte så roligt! På måndagen var jag bara lite trött och hade typ en halv grads feber. På fredagen hade jag 40-graders feber, kunde knappt andas, hostade i princip 60 gånger per minut (lite överdrivet kanske, men det var nästan så, jag lovar!), en blodig hals, ett huvud som dunkade och ont i nacken, ryggen och axlarna! Det var jätteroligt! (Stor ironi!) Men sen fick jag i alla fall medicin som hjälpte, så förmodligen har jag haft någon sjukdom som hette något konstigt som gjort att jag mådde sämre och sämre och av den sjukdomen har jag förmodligen fått lunginflammation! Det är inte säkert, men förmodligen är det så. Annars skulle jag inte blivit bättre av medicinen. Men nu mår jag i alla fall bättre, så jag kanske kan komma till skolan imorgon. Annars kommer jag väl på onsdag. Det jobbigaste med att vara sjuk är ju att det är så mycket att plugga när man blir frisk! Den här veckan har jag tre prov att plugga till, och jag har inte orkat göra någonting hemma. Jag kanske orkar plugga lite senare idag.

Jag hörde att det var många andra som också mådde lite dåligt, så krya på er allihopa!

/Rebecka <3

Har äntligen orkat mig upp

Shit har äntligen lite energi så att jag överhuvudtaget orkat resa mig upp ur soffan/sängen. Det är verkligen bajs att vara sjuk. Pratade med seyma igår och rebecka och malin är tydligen också sjuka vad jag vet. Jag brukar aldrig sova under dagen inte ens när jag är sjuk. Men idag lyckades jag faktiskt sova i två timmar. Men ska nog lyda emmas goda råd och dricka lite te nu. Saknar er alla.

Kram<3
/Tilda

Sjuuk :(

Jahapp så var man sjuk, har feber och kan knappt prata. Jag har spenderat morgonen i sängen (madrassen på golvet) och har allmänt tråkigt. Och inte ska jag få va sjuk på nån tråkig skoldag. Nej jag ska få va sjuk på en måndag då jag missar musikalen! Nej, nu ska jag sluta sura. Nån som vet nåt kul att göra när man är hemma och är sjuk?

Och alla ni andra har det säkert jättekul i skolan, eller?
Men nu så orkar jag inte blogga mer ska kanske sova lite. Huvudet tar död på mig.

Kram<3
/Tilda

Fars dag

Jaha, så är det alltså fars dag igen. Har ni köpt något fint till pappsen då? Själv åkte jag till Stinsen och köpte en slips. Det var det enda jag kom på. Inte så roligt kanske, men vad annars kan man köpa?
Jag tycker faktiskt att det är lite dåligt. Jag menar det finns ju mors dag och fars dag och så där, men när är barnens dag?! Okej, det finns typ någon dag som heter typ Världens barn dag, eller nåt, men hur ofta firar man den? Det står ju inte i affärerna " Köp något till ditt barn på barnens dag och visa hur mycket du uppskattar allt han/hon gör för dig. Köp en nalle idag. Ta 3, betala för 2".
Okej, nu är jag kanske lite orättvis. Föräldrarna betalar i princip allting vi köper, och all mat och sånt. När får de någonting av oss? Inte ofta. Vi får massor av julklappar och presenter av dem, de får en av oss. Så det är kanske inte så dumt att man har mors dag och fars dag.

Vad tycker ni egentligen? Borde man fira barnens dag? Eller räcker det med far- och morsdag?

/Rebecka <3

Jag bloggar!

Okej, alla tjatar på mig att jag ska blogga, så nu gör jag det! Jag vet  inte riktigt vad jag ska skriva, men...
Man kan ju alltid passa på att hälsa till alla sjuklingar där hemma, Katya, Ellen och Malin, krya på er! Det är så himla tomt i skolan nu! Det känns som att alla är sjuka! Idag på NOn var vi bara sju stycken!
Jaha, vad ska vi skriva nu då?
Nej jag orkar faktiskt inte blogga mer nu! Nu har jag i alla fall skrivit ett inlägg idag!

/Rebecka <3

Apropå kedjebrev

Hur många tycker om kedjebrev? Jag tycker bara dom är ivägen och irriterande. Nu pratar jag inte om alla roliga saker som alla dessa tester och gerjer. Sånna har jag inget imot. De kan istället pigga upp mig om jag har en dålig dag. Jag menar sånna där: "skicka detta till alla på din kontaktlista annars händer blabla blabla... o.s.v." Dem är tråkiga och irriterande. Men jag går just nu igenom mina mail och hittar massor av alla dessa roliga mail. Jag kolla igenom den där så man skriver siffror och sen namn och gejs brevid.


2 = personer man måste berätta om det för. (Jag skrev 20)

3 = den man älskar
(Haha tog en random kille i klassen, nån som kan gissa vem det blev?)

4 = Den man bryr sig mest om.
(Där blev det tydligen mamma, men skulle omöjligt kunna välja en person, det finns så många personer som betyder mycket för mig.)

5 = Den som känner mig bäst.
 (hahaha, jag dör! nån som vill gissa på den med?)

6 = Personen bringar mig lycka.
(Emma! Du sprider verkligen glädje nu när du är frisk igen!)

7 = En person jag tycer mycket om men inte kan komma underfund med.
(tror ingen vet vem det är... men min kompis i alla fall ;)

8 = den låten man skrivit kopplas ihop med personen man älskar.
(Mitt svar: right here right now)

9 =
är melodin för sjujan. ( Let it be?)

10 = Mitt sinne och mina tankar.
(Beat it, haha jag måste vara arg! :P )

11 = Min åsikt om kärlek.
(Ja här svarade jag paprazzi, ???)

Inte mycket stämde. Men lite kul var det, eller för mig i alla fall. Ni kanske inte tycker det. Menmen ni behöver ju inte läsa det ;)

Men återingen så hälsar vi till alla sjuka! Ellen och Katya får ta och bli bättre snart.
Krya på er tjejer<3

Kram<3
/Tilda


Biljetterna släpps... Äntligen!!!

Okej alla vet säkert, men läste nyss i  tidningen att biljetterna till new moon släpps idag! Kände bara att jag behövde säga det.

Kram<3
/Tilda

Vaccinera sig?

Hur många har läst oskars inlägg (och nej jag har ingen aning om vem denna oskar är) med anledningar för att vaccinera sig mot svininfluensan? Killens inlägg var nyhet på blogg.se igår tror jag. Först när jag läste inlägget så kände jag att jag absolut skulle vaccinera mig. Sen läste jag lite kommentarer till inlägget. Jag blev skiträdd! Alla hade massa anledningar till varför man inte ska vaccinera sig. Och jag förstår att allt antagligen inte stämde, men tänk om liksom. Det var t.ex. nån som sa att nåt land inte använde det vaccinet vi har i sverige för att det ansågs för farligt. Det är också många som inte tycker att det är tillräckligt bra testat eller att biverkningarna ska vara värre än själva influensan. Sen finns det ju dom som rekommenderar alla att ta det. Om inte för din egen skull men för andras, detta pågrund av att den är väldigt smittsam. (Tycker det känns lite överdrivet, tänk om jag får några konstiga biverkningar. Och så var det bara för alla andras skull). Men å andra sidan finns det ju dem som själva har haft influensan och säger att det är det värsta som nånsin hänt dem. Plus att det är extremt få som har fått konstiga biverkningar av vaccinet. Plus att de flesta antagligen bara får lite ont i armen eller åker på en lättare förskylning eller feber. Men men, jag får se hur jag gör. Just nu känns det dock som om jag hällre får en släng av influensan än tar sprutan. Beslutet kan ju komma att påvekras av min skräck för sprutor. Fick ju fel i skolan när jag skulle få rödahund grejsen och fick stelkrampen i stället (fick som tur var inga dåliga biverkningar utan det gav mig bara extra skydd mot stelkramp), så tar den nog på vårdcentralen i stället för skolan i fall jag tar den.



Hur ska ni göra? Ska ni vaccinera er mot svininfluensan?

Kram<3
/Tilda


2/11

Jag kan inte riktigt fatta att det redan är november. Det känns som om tiden går så snabbt. Som om man inte riktigt hinner med. Det är lite läskigt att jag tänkte på ett år som en jätte lång tid när jag var mindre. Men nu helt plötsligt är det bara ett år... Fast det gäller nog att inte tänka så mycket på tiden och helt enkelt leva livet. Det tänker jag göra i alla fall. Jag tänker inte bli gammal och sitta och säga "Om jag ändå inte hade brytt mig så mycket om att hinna med allt, hade jag kanske levt livet." Nej det kommer inte vara jag.

I skolan hade vi musikal idag. Det var roligt som vanligt men vi hann mest med att kolla igenom repliker och försöka lägga till så många som möjligt utan att manuset blir bombat med onödiga repliker. Vi fick även jobba på våra karaktärers kroppsspråk och beteende. Nån som är nyfiken på vad det var för mat idag? jag berättar ändå. kyckling och rotfrukter i nån couscous grej.

Och så tar vi och hälsar till alla sjuklingar där ute; Katya, Emma (lösenords skyddad), Ellen och Seyma, hoppas ni mår bättre snart!<3

Kram<3
/Tilda


November

Hej allihopa!
Jag tittade i min kalender imorse och märkte att det är november idag! Det är ju snart vinter ju. Shit, vad tiden går snabbt. Imorgon är det skolan igen...jippie... :(
Men det är i alla fall inte så långt kvar till jullovet, så man får försöka se det positivt!

För några dar sen kom jag hem från Finland, eller vi var väl mest på båten men i alla fall. Det var ändå ganska kul att hitta på något med familjen. Även fast det var hur kallt som helst i Helsingfors, men det är det typ alltid. Jag kommer ihåg förra året när jag var där med typ hela släkten när farmor fyllde år och då var det också lika kallt. Och den gången åkte vi i juni!

Vad har alla andra gjort på lovet då? Är det någon annan som har åkt någonstans, eller har ni vart hemma och myst?

/Rebecka <3

RSS 2.0